Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Αγωνιστικό πρόγραμμα 2015 και event Ποδηλατικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου.

Δελτίο τύπου, 10-2-2015.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος συντάξαμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα για το 2015 καθώς και τα μεγάλα event που θα κάνουμε για το ευρύ ποδηλατικό κοινό.
ΑΓΩΝΕΣ
03-05-2015 oraiokastro trail 3 (όπεν και διασυλλογικός αγώνας xc- mtb)
Για τρίτη συνεχόμενη φορά ο εκπληκτικός και απαιτητικός αγώνας στα πανέμορφα μονοπάτια μας που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως ο πιο σκληρός της Θεσ/νικης.
17-18-10-2015 : 2nd DH race, Δεύτερος αγώνας κατάβασης πλαγιάς  για το 2015 και ο τελευταίος (final round) του open πανελληνίου κυπέλλου downhill  2015.
Για δεύτερη χρονιά το Ωραιόκαστρο είναι και πάλι μέσα στον πανελλήνιο χάρτη του συγκεκριμένου αγωνίσματος (downhill) με τον πιο άρτια οργανωμένο αγώνα κατάβασης και για φέτος στην μοναδική ειδική πίστα που υπάρχει στο δασόκτημα Ωραιοκάστρου.

EVENTS
Enduro race event 13-14/06/ 2015: Για πρώτη χρονιά φέτος διοργανώνεται ένα τέτοιο ποδηλατικό γεγονός στην Θεσ/νικη και πιο συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο, μια νέα μορφή είδους ορεινής ποδηλασίας που κατακλύζει όλο και περισσότερο κόσμο παγκοσμίως και βοηθά όσο καμία άλλη μορφή ορεινής ποδηλασίας στην τουριστική ανάπτυξη του κάθε τόπου όπου λαμβάνει χώρα η κάθε τέτοια εκδήλωση! και αυτό εντάσσεται σε μια σειρά τέτοιων εκδηλώσεων που γίνονται από πέρυσι σε όλη την Ελλάδα.
Η προβολή του εν λόγο εγχειρήματος έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις σε όλα τα διεθνή ποδηλατικά site και media.
SUNDAY RIDES : Κάθε Κυριακή του τρέχοντος έτους εκτός των Κυριακών που έχουμε  αγωνιστικές υποχρεώσεις  είτε για τους τοπικούς αγώνες μας είτε για τις αποστολές μας θα διοργανώνουμε ποδηλατοβόλτες στο βουνό μας για να  φέρουμε τον κόσμο που αγαπά και σέβεται την φύση κοντά σε αυτήν με το ποδήλατό του.
Περισσότερες πληροφορίες στο "www.bikeoraio.gr" και στο facebook "https://www.facebook.com/posioraio"

Α-Ω Πέντε Βολιώτες και ένας Κρητικός ετοιμάζονται να κατακτήσουν το Έβερεστ

Έξι Έλληνες ορειβάτες, πέντε Βολιώτες και ένας Κρητικός, θα επιχειρήσουν ν” ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή του πλανήτη, το Έβερεστ στα 8.850 μέτρα τον Απρίλιο του 2015.
Η ανάβαση θα πραγματοποιηθεί από τη βόρεια πλευρά του βουνού (Θιβέτ) και θα διαρκέσει 45-50 ημέρες.
Την ταξιδιωτική και οργανωτική ευθύνη της αποστολής έχει το γραφείο εναλλακτικών μορφών τουρισμού Trueadventure (www.trueadventure.gr) ενώ τις διαδικασίες οργάνωσης και αδειοδότησης στο Νεπάλ και στο Θιβέτ έχει αναλάβει τοπικό Νεπαλέζικο γραφείο.
Η Ελληνική αποστολή θα ξεκινήσει από την Ελλάδα στις 13 Απριλίου 2015 για το Νεπάλ και την πρωτεύουσά του Κατμαντού. Εκεί η ομάδα θα παραμείνει 4-5 ημέρες για να παραλάβει την άδεια και τον εξοπλισμό. Στις 20 Απριλίου η ομάδα θα ταξιδέψει οδικώς για το Θιβέτ και την κατασκήνωση βάσης της βόρειας διαδρομής στα 5400 μέτρα υψόμετρο, όπου και θα φτάσει στις 26 Απριλίου.
Μετά από ξεκούραση 2-3 ημερών η ομάδα θα μεταβεί στο Advance Base Camp στα 6400 μέτρα όπου και θα εγκατασταθεί.
Για τις επόμενες 20 ημέρες θα ακολουθήσει η περίοδος εγκλιματισμού με συνεχείς αναβάσεις στις ψηλές κατασκηνώσεις C1 (7000m), C2 (7500m) ,C3 (7900m) . Η τελική προσπάθεια για την κορυφή (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) αναμένεται να γίνει το 2ο 15ήμερο του Μαΐου. Οι Έλληνες ορειβάτες θα επιστρέψουν στην χώρα μας στα μέσα Ιουνίου μετά από ένα ταξίδι 45-50 ημερών.
everest imeras korifis 014
Τα μέλη της αποστολής είναι 6 Έλληνες (5 Βολιώτες, και 1 Κρητικός) ορειβάτες, έμπειροι στο χώρο και ιδιαίτερα προπονημένοι και προετοιμασμένοι. Οι Βολιώτες ορειβάτες είναι μέλη του ΕΟΣ Βόλου και προπονούνται συστηματικά στο Πήλιο και στα βουνά της κεντρικής Ελλάδος. Η εμπειρία τους σε προηγούμενες ορειβατικές αποστολές σε όλο τον κόσμο, σε συνάρτηση με την πολύ καλή προετοιμασία και καθοδήγηση από τον επικεφαλής Νίκο Μαγγίτση, δίνουν τα εχέγγυα για μια, πάνω απ’ όλα, ασφαλή αλλά και πετυχημένη ανάβαση.
Γιώργος Ράιος: ΕΟΣ Βόλου. Ο Γιώργος είναι αθλητής του ΕΟΣ Βόλου από το 1998, είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αθλητής του ορειβατικού σκι και του ορεινού τρεξίματος. Είναι 25 ετών, ζει στην Αγριά και προπονείται στο Πήλιο. Έχει λάβει μέρος σε 11 ορειβατικές αποστολές εκτός Ελλάδας.
Θανάσης Γουλομήτρος: ΕΟΣ Βόλου: Ο Θάνος είναι αθλητής στίβου από το 1997 έως και σήμερα. Έχει διακριθεί σε αγώνες υπεραποστάσεων, και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε αγώνες ορεινού τρεξίματος. Είναι 32 ετών, ζει στο Βόλο και προπονείται στο Πήλιο. Είναι στρατιωτικός και υπηρετεί στις Ειδικές Δυνάμεις.
Κώστας Παναγιώτου: ΕΟΣ Βόλου. Απόστρατος στρατιωτικός, των Ειδικών Δυνάμεων με 4 αποστολές στο εξωτερικό. Είναι αθλητής ορεινού τρεξίματος και μαραθωνοδρόμος. Είναι 45 ετών, ζει στην Αγριά και προπονείται στο Πήλιο.
Σοφοκλής Πλαΐτης: ΕΟΣ Ηρακλείου. Ο Σοφοκλής ασχολείται με τα τουριστικά επαγγέλματα, και την ορειβασία από το 2008. Είναι 40 ετών, ζει και προπονείται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έχει λάβει μέρος σε 5 ορειβατικές αποστολές στο εξωτερικό.
Κώστας Τσαντός: ΕΟΣ Βόλου. Ο Κώστας είναι αθλητής ορεινού τρεξίματος και ανεβαίνει στα βουνά από το 2006. έχει λάβει μέρος σε 67 αγώνες ορεινού τρεξίματος σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αφρική, Αμερική ενώ οι 28 από αυτούς είναι υπερμαραθώνιοι, πολλές πρώτες θέσεις. Είναι 40 ετών και έχει λάβει μέρος σε 4 ορειβατικές αποστολές στο εξωτερικό.
Νίκος Μαγγίτσης: ΕΟΣ Βόλου. Ο Νίκος είναι μέλος του ΕΟΣ Βόλου από το 1984. Είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με μεταπτυχιακή διατριβή «Χρόνος αντίδρασης στο μεγάλο υψόμετρο». Είναι 46 ετών, ζει στην Αγριά και προπονείται στο Πήλιο. Έχει λάβει μέρος σε 42 ορειβατικές αποστολές σε όλο τον κόσμο. Είναι ο μόνος Έλληνας που έχει ανέβει στις «7summits» καθώς και ο μόνος Έλληνας που έχει φτάσει πεζοπορικά στο Βόρειο και Νότιο Πόλο.
Πηγή:e-thessalia.gr