Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ τι ακριβώς είναι


Η ρεφλεξολογία είνα μια επιστήμη, η οποία βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα και στις παλάμες, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος. Ονομάζεται και ζωνο-θεραπεία, διότι βασίζεται στην αρχή των δέκα αντανακλαστικών ζωνών που διαπερνούν το σώμα μας και απολήγουν στα πέλματα και στις παλάμες, όπου ο ρεφλεξολόγος ασκεί τις τεχνικές του, τη "θεραπεία" με την αρχική έννοια του όρου, που σημαίνει στην αρχαία ελληνική γλώσσα φροντίδα, περιποίηση, υπηρεσία του συνανθρώπου.

Η μέθοδος αυτή αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν σύνολο. Ο/η ρεφλεξολόγος δεν θεραπεύει συγκεκριμένες παθήσεις, όμως χαλαρώνοντας και ενεργοποιώντας το σώμα, μέσω της διέργεσης των αντανακλαστικών σημείων με ειδικούς χειρισμούς και πιέσεις, απελευθερώνει τις θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος. Ετσι, επιτυγχάνει την ενεργοποίηση, χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού. Η εμπειρία των περισσότερων ανθρώπων είναι ένα αίσθημα βαθιάς χαλάρωσης, ξεκούρασης, ευεξίας και χαράς.

Ο/η ρεφλεξολόγος δεν κάνει διάγνωση ιατρικών καταστάσεων, αλλά τα ρεφλεξολογικά ευρήματα είναι πολύτιμα σ' αυτόν, για την εκτέλεση της δικής του εργασίας. Μπορεί να συνδυαστεί, ως συμπληρωματική μέθοδος, με οποιαδήποτε παραδοσιακή -ή μη- μέθοδο θεραπείας, καθώς είναι τελείως φυσική και ακίνδυνη, όταν εφαρμόζεται από άτομα που έχουν εκπαιδευτεί καταλλήλως.

Την πανάρχαια αυτή τεχνική (5.000 χρόνια εφαρμόζεται με τον ίδιο πάντα τρόπο) έρχεται να εκμεταλλευτεί πάλι ο σύγχρονος άνθρωπος, για να ξεπεράσει τα προβλήματα που τον απασχολούν. Αναφέρουμε ότι σε δύο εργοστάσια της Κίνας έχει καθιερωθεί, στο διάλειμμα, όλοι οι εργάτες να βγάζουν τα παπούτσια τους και να περπατούν με γυμνά πόδια σε ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι με βότσαλα, άμμο, πέτρες, νερό κ.λπ.. Επίσης, η εταιρεία "Unipart", στην Αγγλία, παρέχει στους εργαζομένους της την ευκαιρία να δέχονται τη βοήθεια των ρεφλεξολόγων, διότι έχει διαπιστωθεί ότι η απόδοση τους αυξάνεται, καθώς εργάζονται δίχως άγχος και ότι μειώνονται οι εργατοώρες απουσίας τους, εξαιτίας των συνηθισμένων προβλημάτων υγείας. Στο Ισραήλ 6.000 ρεφλεξολόγοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ενώ στη Δανία το 10% του πληθυσμού δέχεται ρεφλεξολογία από 3.000 ειδικούς.

Γι' αυτό, συνιστούμε περισσότερη αγάπη στα πόδια μας. Η ενεργοποίηση, σωστή φροντίδα και περιποίησή τους, μας δίνει υγεία και μακροζωία.