Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σπουδαία νίκη εκτός έδρας πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2013 η ομάδα basket της ΝΙΚΗΣ απέναντι στον ΔΑΣ Ωραιοκάστρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ωραιόκαστρο, 28-09-2013

Μεγάλη “NIKH”με Χρήστο Χρονόπουλο!

Σπουδαία νίκη εκτός έδρας πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2013 η ομάδα basket της ΝΙΚΗΣ απέναντι στον ΔΑΣ Ωραιοκάστρου στην έναρξη του πρωταθλήματος της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισής.

Η ομάδα μας αν και βρέθηκε πολύ πίσω στο σκορ, ιδιαίτερα στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου έχανε με διαφορά 15 πόντων (64 – 49), τελικά κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι και κέρδισε στο τέλος με 73 – 75 τον ΔΑΣΩ, σκορπίζοντας χαρά και ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας και ιδιαίτερα στον προπονητή μας Χρονόπουλο Χρήστο ο οποίος πραγματοποίησε εχθές με ιδιαίτερη επιτυχία την παρθενική του εμφάνιση ως προπονητής!!!

Το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. ΝΙΚΗ Νεοχωρούδας – Ωραιοκάστρου συγχαίρει όλους τους παίκτες της ομάδας για τις ικανότητες και τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν μέσα στο παιχνίδι και φυσικά τον δημιουργό αυτής της εμφάνισης Χρήστο Χρονόπουλο!!

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Α.Σ.Ω ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΘΛΟΡΑΜΑ 2013‏

Με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του  Δ. Α. Σ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ νίκησε τον ΝΑΥΑΡΧΟ ΒΟΤΣΗ με σκορ 3 – 0 (25-16, 25-23 και 25-22 ) στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΘΛΟΡΑΜΑ 2013 που πραγματοποιήθηκε στο Κονατξοπούλειο γήπεδο.
        Την ίδια μέρα στο άλλο παιχνίδι η ...


 ΧΑΝΘ  νίκησε την Ελπίδα Αμπελοκήπων με σκορ 3 – 1 (25-20, 23-25, 25-12 και 25-18).
       Μία μέρα πριν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου ο Ν. Βότσης νίκησε την Ελπίδα Αμπελοκήπων με 3-1 σετ ενώ ο Δ.Α.Σ.Ω επικράτησε της ΧΑΝΘ επίσης με 3-1 σετ.
       Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι  Δ.Α.Σ.Ω. , Ν. ΒΟΤΣΗΣ και η ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ  θα αγωνιστούν  στον Γ΄ όμιλο της Α2 γυναικών ενώ η ΧΑΝΘ θα αγωνίζεται στον περιφερειακό της Ε.ΠΕ.Σ.Θ.
ΤΕΛΙΚΗ  ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1.ΔΑΣ Ωραιοκάστρου
2.Ναύαρχος Βότσης
3.ΧΑΝΘ
4.Ελπίδα Αμπελοκήπων

Α-Ω ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ «Κονταξοπούλειο»: Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας κατά 25,3%

Ωραιόκαστρο, 19/9/2013
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 «Κονταξοπούλειο»: Ενεργειακή αναβάθμιση
και εξοικονόμηση ενέργειας κατά 25,3%

 Το «Κονταξοπούλειο» Αθλητικό Κέντρο αναβαθμίζεται ενεργειακά!
Μόλις προ ολίγων ημερών, στις 9 Σεπτεμβρίου, εγκρίθηκε η αίτηση χρηματοδότησης που είχε υποβάλει ο Δήμος Ωραιοκάστρου από το καλοκαίρι του 2012, για το έργο  «Ενεργειακή Αποδοτικότητα στο Δήμο Ωραιοκάστρου (Πρόγραμμα ‘'Εξοικονομώ ΙΙ'')» και την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.).
Το έργο εγκρίθηκε με την Α.Π. 13/09-02/16568/1175/9-9-2013 απόφαση της ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ, με προϋπολογισμό που ανέρχεται στο ποσό των 279.999,20 €.
Η επιλέξιμη δαπάνη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι 195.999,44 €., ενώ υπάρχει και ίδια συμμετοχή του Δήμου.
Το έργο αφορά συνδυασμό παρεμβάσεων με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και εγκατάσταση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτιρίου του «Κονταξοπούλειου», με ειδικούς στόχους την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως και τη μείωση των εκπομπών Διοξειδίου του.
Με την ενεργιακή αναβάθμιση που θα συντελεστεί, θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά 25,3%!
Οι εργασίες αναλυτικά
Το έργο, ειδικότερα, προβλέπει την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την προσθήκη θερμομόνωσης, την ενεργειακή αναβάθμισης  των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, με εγκατάσταση θερμικού ηλιακού συστήματος για παραγωγή ζεστού νερού, την αντικατάσταση παλαιών παραθύρων, θυρών, κουφωμάτων και τζαμιών.
Η πράξη περιλαμβάνει ακόμη υποστηρικτικές δράσεις όπως οι ενεργειακές επιθεωρήσεις με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και η έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίου (πριν την έναρξη και μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων).
«Η Δημοτική μας Αρχή αποδεικνύει έμπρακτα τη μέριμνά της για την αναβάθμιση των εν γένει κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, όσο και τη φροντίδα της για επίτευξη μεγαλύτερης οικονομίας στα κάθε είδους έξοδα, στους καιρούς που ζούμε», υπογραμμίζει σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Σαραμάντος. «Με τις εργασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα, οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν ένα ''Κονταξοπούλειο'' , ακόμη πιο σύγχρονο, περισσότερο λειτουργικό και σαφώς πιο ‘'φιλικό'' προς το περιβάλλον», προσθέτει.