Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.

Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΑΣΧΑ 2013
ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
v ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ (28/4)
Όρθρος – Θ. Λειτουργία (διανομή κλάδων δάφνης)…………..7:30-10:20π.μ.
Ακολουθία του Νυμφίου……………………………………………........7μ.μ.
v Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ (29/4): Ιωσήφ του Παγκάλου
Θ’ Ώρα–Εσπερινός μετά Προηγιασμένης (θ. Κοινωνία)………….......8-9:30π.μ.
Ακολουθία του Νυμφίου………………………………………..7μ.μ.
v Μ. ΤΡΙΤΗ (30/4): Των Δέκα Παρθένων
Θ’ Ώρα – Εσπερινός μετά Προηγιασμένης (θ. Κοινωνία)………….....8-9:30π.μ.
Ακολουθία του Νυμφίου (τροπάριο της Κασσιανής)………..7μ.μ.
v Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ (1/5): Της αλειψάσης τον Κύριον
Θ’ Ώρα – Εσπερινός μετά Προηγιασμένης (θ. Κοινωνία)………….....8-9:30π.μ.
Ακολουθία του Νιπτήρος – Ακολουθία του ι. Ευχελαίου…..6μ.μ.
v Μ. ΠΕΜΠΤΗ (2/5): Του Μυστικού Δείπνου
Εσπερινός μετά Θ. Λειτουργίας του Μεγ. Βασιλείου (θ. Κοινωνία)…….7-9π.μ.
Ακολουθία των Αχράντων Παθών (12 Ευαγγέλια)………….7μ.μ.
v Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (3/5): Των Φρικτών Παθών
Μεγάλες & Βασιλικές Ώρες–Εσπερινός Αποκαθήλωσης.8-11π.μ.
Ακολουθία του Επιταφίου……………………………………..7μ.μ.
Έξοδος Επιταφίου……………………………………………….9μ.μ.
v Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ (4/5): Η εις Άδου Κάθοδος
Εσπερινός μετά Θ. Λειτουργίας Μεγ. Βασιλείου (θ. Κοινωνία)..…..7:30-10π.μ.
Τελετή του Αγίου Φωτός……………………………………..11μ.μ.
v ΤΟ ΆΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ (Κυριακή 5/5)
ΑΝΑΣΤΑΣΗ (στο προαύλιο του Ναού)……………12η νυχτερινή
ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΣ ΌΡΘΡΟΣ & Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ…12:15-2π.μ.
ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ…………………................11π.μ.
ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ
v ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΙΑΚ. (6/5): Αγ. Γεωργίου Τροπαιοφόρου
Όρθρος-Θ. Λειτουργία………………………………..7:30-10π.μ.
v ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΚ. (7/5): Αγ. Ραφαήλ,Νικολάου & Ειρήνης
Όρθρος – Θ λειτουργία……………………………….7:30-9:30π.μ.
v ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΚ.(10/5): Της Ζωοδόχου Πηγής
Όρθρος – Θ. Λειτουργία……………………………...7:30-9:30π.μ.
v ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ (11/5)
Όρθρος – Θ. Λειτουργία……………………………...7:30-9:15π.μ.
v ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΣΧΑ (12/5): Του Θωμά
Όρθρος – Θ. Λειτουργία………………….…………7:30-10:20π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1)     Παρακαλείσθε να φέρετε εγκαίρως τα ονόματα ζώντων για το ι. ΕΥΧΕΛΑΙΟ που θα τελεσθεί τη Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ μετά την ακολουθία του Νιπτήρος (6μ.μ.).
2)     Όσοι ευλαβείς χριστιανοί θέλετε να συμμετάσχετε στο ΣΤΟΛΙΣΜΟ του νέου μας ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ παρακαλούμε να έρχεστε σε συνεννόηση με τους ιερείς ή να ρίπτετε την προσφορά σας στο ειδικό κυτίο στην είσοδο του Ναού.
3)     Τη Μ. Παρασκευή θα βρίσκονται ιερείς στα Κοιμητήρια τις ώρες 12-2μ.μ..
4)     Ο Επιτάφιος θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ-Λ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ-Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Εκκλησία). Παρακαλούνται όσοι διαμένουν στους ανωτέρω δρόμους να φροντίσουν για τη φωταγώγηση των οικιών των και την καύση θυμιάματος και κηρίου.
5)     Και φέτος η θ. Λειτουργία του Μ. Σαββάτου το πρωί θα τελεσθεί ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Ι. ΒΗΜΑ. Είναι μία όμορφη παράδοση και ευκαιρία για όλους να βιώσουν κάτι διαφορετικό.
7)     Την Κυριακή του Πάσχα θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Αγάπης καθώς και η λιτάνευση της εικόνας της Αναστάσεως πέριξ του Ναού στις 11 το πρωί.
8)     Από το Σάββατο του Λαζάρου έως και την Κυριακή του Θωμά ΔΕΝ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ τρισάγια και μνημόσυνα και ΔΕΝ θα βρίσκονται οι ιερείς στα Κοιμητήρια ΕΚΤΟΣ από τη Μ. Παρασκευή (12-2μ.μ.).
9)     Προμηθευτείτε τις ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΑΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ από την ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ, τις οποίες ζωγράφισαν με μεράκι τα μέλη των εικαστικών ομάδων της Ενορίας μας. Διατίθενται σε όμορφα σχέδια στη συμβολική τιμή των 3 ευρώ. Τα έσοδα θα ενισχύσουν το κοινωνικό έργο της Ενορίας μας (Κοινωνικό Φροντιστήριο, Τράπεζα Τροφίμων κ.λπ.) 
10)Παρακαλούνται οι ευλαβείς νοικοκυρές του Ωραιοκάστρου να προσφέρουν ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ με σκοπό να τα ευλογήσουμε και να τα προσφέρουμε σε όλους το βράδυ της Ανάστασης. Τα αυγά θα γίνονται δεκτά από τη Μ. ΠΕΜΠΤΗ έως και το Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ νωρίς το πρωί. Όσες κυρίες θέλουν να βοηθήσουν στη συσκευασία των αυγών να έρθουν στο Ναό το Μ. Σάββατο το πρωί μετά τη Θ. Λειτουργία.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Όσες γυναίκες θελήσουν να βοηθήσουν στο στολισμό του Επιταφίου να γνωρίζουν ότι:
I.    Η ενδυμασία θα είναι ΣΕΜΝΗ (ΟΧΙ παντελόνια-μίνι-ντεκολτέ-αμάνικα).
II.    ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι φωνές και οι αυθαίρετες πρωτοβουλίες σχετικά με το στολισμό.
III.    ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ του στολισμού είναι οι ΙΕΡΕΙΣ με  κυρίες από το συμβούλιο του Φιλοπτώχου. Οι υπόλοιπες με ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ θα διακονήσουν, κατά τις υποδείξεις των Πατέρων, στον Επιτάφιο.
Τα ανωτέρω τονίζονται ιδιαίτερα διότι είναι προτιμότερο να μη συμμετάσχουμε στο στολισμό παρά να χάσουμε τη ψυχή μας και το νόημα της ημέρας! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ
25 & 26 ΜΑΪΟΥ 2013

Κεραυνός Ωραιοκάστρου-Zumba-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΧΟΡΟΥ-ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ 2013


Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Φιλανθρωπικός αγώνας βουνού αυτισμός-Ελπίδα Ωραιοκαστρο 2013


 
Φιλανθρωπικός αγώνας βουνού αυτισμός-Ελπίδα.Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!!! η ηλικιωμένη " Κυρία" της φωτογραφίας ας γίνει παράδειγμα μίμησης για όλους μας και του χρόνου με υγεία!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η θέση ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ‏


 











Οι αθλήτριες και αθλητές, οι προπονητές, τα μέλη της διοίκησης και όλοι οι άνθρωποι του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ
ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ τις αθλήτριες αλλά και όλη την αποστολή της Εθνικής Κορασίδων για την τεράστια επιτυχία τους να περάσουν για 1η φορά στην ιστορία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  στην Ταϊλάνδη (19-28 Ιουλίου 2013) και στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας 14-19 Ιουλίου 2013.
Κορίτσια σας ευχαριστούμε που μας κάνατε υπερήφανους και αποδείξατε ότι το βόλεϊ των κοριτσιών στην Ελλάδα είναι αξιόλογο!!!
Και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και
ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΗΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ

 
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν, την Κυριακή που μας πέρασε 7 Απριλίου 2013, στο γήπεδο της ΝΙΚΗΣ Νεοχωρούδας Ωραιοκάστρου κατά την είσοδο των παικτών της Ακαδημίας ποδοσφαίρου ΝΕΑΠΟΛΗΣ και της ΝΙΚΗΣ Νεοχωρούδας , αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας μας συνοδεύτηκαν οι παίκτες των ομάδων από μικρούς ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα από τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών του Συλλόγου μας.
   Eυχαριστούμε θερμά τους φιλάθλους  της ΝΙΚΗΣ Νεοχωρούδας Ωραιοκάστρου και τους γονείς των μικρών μας αθλητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης και των παικτών της ομάδας,   αψηφώντας  τις κακές καιρικές συνθήκες. Με την ευκαιρία αυτή δόθηκε ένα γιορτινό κλίμα στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της ομάδας και όλοι μαζί απολαύσαμε το θέαμα που μας χάρισαν οι ποδοσφαιριστές μας!

Πραγματοποιήθηκε με δυσκολία η εκδήλωση «Sail for Pink» 2013 στη Θεσσαλονίκη λόγο κακοκαρίας


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία εκστρατεία ιστιοφόρων, το «Sail for Pink», με σκοπό την αφύπνιση κατά του καρκίνου του μαστού, την ενημέρωση και την έμπνευση για δύναμη ζωής.
Την Κυριακή στον Θερμαϊκό αρμενίζαν σαράντα «ροζ» ιστιοφόρα μεταφέροντας το μήνυμα ότι
«Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».
Το Sail for Pink διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού νομού Θεσσαλονίκης “Άλμα Ζωής”.
Ταυτόχρονα, μπροστά στον Λευκό Πύργο μικροί και μεγάλοι παρακολουθούσαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, θέατρο δρόμου και κάνουν βόλτες στην παραμυθοχώρα.
Η προοπτική είναι να καθιερωθεί το «Sail for Pink» και να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, για να μυηθούν όλες οι γυναίκες στην πρόληψη για τη ζωή τους. Η πρόληψη και η διάγνωση μπορεί να οδηγήσουν σε ένα μέλλον με λιγότερους ή μηδενικούς καρκίνους.

Με μεγάλη δυσκολία πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη εκδήλωση μια και το μπουρίνι στις 11.00 δεν άφησε τους νέους ιστιοπλόους να δείξουν τις ικανότητες τους. Ο αέρας ήταν δυνατός και δεν επέτρεψε τα σκάφη να πλησιάσουν τους προσκεκλημένους στην προβλήτα μπροστά στο Λευκό Πύργο.
Παρ όλα δεν ακυρώθηκε τίποτα και η επίδειξη απο το ΝΟΘ, τη Σχολή του Θ. Μπαξεβάνη πραγματοποιήθηκε. Βέβαια δεν έλλειψαν και οι ζημιές, είδαμε μαίστρες να σκίζονται σε κλάσμα δευτερολέπτου ....απο το μπουρινάκι στο Θερμαικό.imageiwannidhs_mnm_2 ΦΩΤΟ: Το μήνυμα του Γιάννη Ιωαννίδη στον τοίχο του "Sail for pink"
Από το σημείο πέρασε και ο Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα. Δείτε το στη φωτογραφία του Thestival: