Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΡΗΣ ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ 2-1

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 6ος ΟΜΙΛΟΣ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ) Βαθμολογία, αποτελέσματα 9ης αγωνιστικής και επόμενη 10η αγωνιστική (7/12/2010)

Ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου κέρδισε την Κυριακή το μεσημέρι τον Άρη Καβαλαρίου εντός έδρας πετυχαίνοντας μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος . Ο Κεραυνός ήταν πολύ καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δείχνει πως η ομάδα του Ωραιοκάστρου άρχισε να βρίσκει την ταυτότητα της καθώς στις δυο τελευταίες αγωνιστικές αντιμετώπισε τους εκάστοτε πρωτοπόρους του ομίλου του και κατάφερε να τους κερδίσει και τους δυο.  Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ με κοντινό πλασέ του Χαράλαμπου Μουστακίδη ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Κώστα Κάγια στο 20’ λεπτό και στο 33’ διπλασίασαν τα τέρματα τους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και πάλι του Μουστακίδη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά η άμυνα και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα και κράτησαν τη νίκη για την ομάδα του Ωραιοκάστρου. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Άρη Καβαλαρίου ήταν να μειώσουν στο σκορ με κοντινή κεφαλιά του Γαβριηλίδη στο 65’ λεπτό της αναμέτρησης. Η συνέχεια του πρωταθλήματος προμηνύεται ενδιαφέρουσα καθώς μετά από τις δυο συνεχόμενες νίκες του Κεραυνού Ωραιοκάστρου έναντι των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων παιχνιδιών, ο 6ος όμιλος της Β’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Μ. έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά. Στην πρώτη θέση του ομίλου ισοβαθμούν 3 ομάδες με 18 βαθμούς και στην δεύτερη θέση 4 ομάδες με 15 βαθμούς.
Α’ Ημίχρονο :
Η ανωτερότητα των γηπεδούχων καθώς και η θέληση τους να κερδίσουν το παιχνίδι φάνηκε από τα πρώτα μόλις λεπτά της αναμέτρησης . Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από το ρεπό τους και θέλανε να πάρουν τη νίκη για να μη μείνουν πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος. Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ανήκε στην ομάδα του Κεραυνού Ωραιοκάστρου και πιο συγκεκριμένα στο 14΄λεπτό όταν και ο Χαράλαμπος Μουστακίδης βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. Στο 20’ λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ στο χώρο του κέντρου. Την εκτέλεση του φάουλ την ανέλαβε ο Κώστας Κάγιας και με μια εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Μουστακίδη στην καρδιά της μεγάλης περιοχής των φιλοξενουμένων και αφού κατέβασε την μπάλα με εξαιρετικό τρόπο δεν είχε πρόβλημα από εκεί και πέρα να πλασάρει τον τερματοφύλακα του Άρη Καβαλαρίου και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Προτού καν προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες του Καβαλαρίου από το σοκ του γρήγορου τέρματος, ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή εις βάρος του Μουστακίδη. Την εκτέλεση του πέναλτι την ανέλαβε ο ίδιος στο 33’ λεπτό με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και τον τερματοφύλακα από την αντίθετη πλευρά ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0. Οι παίκτες του Άρη Καβαλαρίου προσπάθησαν από εκείνο το λεπτό και μετά να ξανά μπούνε στο παιχνίδι πετυχαίνοντας κάποιο τέρμα. Στο 40’ λεπτό ο Λαυστίδης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Βαγγέλη Καζαντζή αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο επιθετικός των φιλοξενουμένων δεν απέδωσε καρπούς καθώς ο Καζαντζής απέκρουσε την μπάλα και την έστειλε κόρνερ. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Κεραυνού Ωραιοκάστρου να είναι μπροστά με δυο τέρματα διαφορά και την ομάδα του Καβαλαρίου να αγωνίζεται με δέκα παίκτες καθώς ο Στόικος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 35’ λέπτο.
Β’ Ημίχρονο :
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την αποβολή του Μουστακίδη καθώς ο επιθετικός των γηπεδούχων υπέπεσε σε ένα δυνατό μαρκάρισμα στο 47’ λεπτό και ο διαιτητής της αναμέτρησης τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ομάδα του Καβαλαρίου ανέβασε στροφές από το σημείο εκείνο για να πετύχει κάποιο τέρμα που θα την έβαζε στο παιχνίδι. Στο 59’ λεπτό ο Μιχαηλίδης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Καζαντζής ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο σκορ με κοντινή κεφαλιά του Γαβριηλίδη στο 65’ λεπτό ύστερα από κόρνερ του Λαυτσίδη. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ανεβάσουν και άλλο το δείκτη του σκορ αν το σουτ που επιχείρησε ο Μιχάλης Χαβάκης έβρισκε στόχο στο 73’ λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού για να φτάσουν στην ισοφάριση και οι γηπεδούχοι να ανεβάσουν και άλλο το δείκτη του σκορ αλλά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Κεραυνού Ωραιοκάστρου να πανηγυρίζουν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και άρχισαν να κρυφοκοιτάζουν την πρώτη θέση.
ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ 
ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ :
Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων βρέθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σε εξαιρετική μέρα και με τις δικές του σωτήριες επεμβάσεις όπου χρειάστηκε βοήθησε την ομάδα του να πάρει τους τρείς υπέρ πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

ΜΕΛΕΓΓΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ :
Καθοδήγησε με επιτυχία για ακόμη ένα παιχνίδι την άμυνα του σωστά με βάση την εμπειρία του και σε δυο καθοριστικές φάσεις που χρειάστηκε έκοψε τους επιθετικούς των αντιπάλων.

ΛΟΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ :
Ο έτερος κεντρικός αμυντικός του Κεραυνού Ωραιοκάστρου πραγματοποίησε ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση και πλέον αποδεικνύει ότι είναι πολύ ώριμος και μεστός στο παιχνίδι του.

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ :
Έπαιξε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι βασικός και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Κέρδισε πολλές μονομαχίες και έκανε παιχνίδι από πίσω δείχνοντας ότι είναι καλός κα στο πασίνκ γκέιμ εκτός από το αμυντικό κομμάτι.

ΚΑΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ :
Για ακόμη ένα παιχνίδι ό δεξής αμυντικός του Κεραυνού Ωραιοκάστρου ανταπεξήλθε στις δυσκολίες του παιχνιδιού τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στο επιθετικό. Έβγαλε μια μπαλιά ακριβείας στο πρώτο τέρμα τον γηπεδούχων.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ :
Μαχητικός όπως πάντα στο παιχνίδι του χωρίς να χάσει ούτε μια εναέρια μονομαχία. Εξαιρετικός στο αμυντικό του κομμάτι κόβοντας πολλές φάσεις στο κέντρο προτού γίνουν απειλητικές για την εστία της ομάδος του.

ΧΑΒΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ :
Πάρα πολύ καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, κέρδισε τις προσωπικές μονομαχίες και βοήθησε την ομάδα του στον επιθετικό τομέα.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ :
Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, έδωσε ανάσες στην άμυνα του όταν χρειαζόταν κρατώντας την μπάλα όσο χρειαζόταν, κέρδισε πολλά φάουλ και θα μπορούσε να είχε σκοράρει αν η επιθετική γραμμή ήταν πιο ομαδική.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ :
Ότι και να πούμε για την αξία του θα είναι λίγο, είναι ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν από τους διακριθέντες της ομάδος του.

ΜΠΕΚΙΡΑΙ ΤΟΛΙΑΝΟ :
Πολύ καλός για ακόμη ένα παιχνίδι δημιουργώντας πάρα πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και ακόμη και όταν έμεινε μόνος στην επίθεση γέμιζε την αντίπαλη άμυνα με τις κινήσεις του. Θα μπορούσε να είχε δώσει και ασίστ στους συμπαίκτες του και να διευρύνει και άλλο η ομάδα του το σκορ αν ήταν πιο ομαδικός στο παιχνίδι του.

ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ :
Πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση πετυχαίνοντας δυο τέρματα και «σβήνοντας» πραγματικά τον προσωπικό του αντίπαλο. Τα λόγια είναι περιττά για έναν παίκτη της κλάσης του.

Αλλαγές:

ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ :
Δεν χρησιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα της ομάδας καθώς αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού και πέρασε σαν αλλαγή στο 78’ λεπτό στη θέση του Μιχάλη Χαβάκη και με την εμπειρία του βοήθησε την ομάδα του στα τελευταία δύσκολα λεπτά του παιχνιδιού.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ :
Πέρασε στη θέση του Σημαιοφορίδη στο 80’ λεπτό του παιχνιδιού και βοήθησε στον ανασταλτικό τομέα του παιχνιδιού την ομάδα του, χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε έκανε διψήφιο αριθμό τάκλιν. Παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους παίκτες της ομάδας του Κεραυνού Ωραιοκάστρου. 
ΠΛΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Γράφει ο Βαγγελης Καζατζης

Δεν υπάρχουν σχόλια: